Saturday, December 18, 2010

SHORTHAND best !

Assalamualaikumm !! J

Hallu ! korang tengah watpee ? sebagai muqaddimah . tataplah wajah ku guna tudung ekspress blink blink ni haa . [ macamlah x pernah tengok en ?] HAHA .


Straight to the point . hari ni aku nak cerr pasal salah satu subject yang aku ambik untuk sem nih . sem nih , kitorang budak dsk2A ambik subject Shorthand . korang tau tak ape tuu ? dy bukan short form tau . hihi . benda ni sewaktu dengan tulisan zaman purba dulu . [ala ala je lah] takde lah tulisan zaman purba kut . HAHA . saja nak kata camtuu . btw, En. Khaswadi yang ajar kami subject ni . enjoy gak lah . ye lah . orang lain takde belajar benda ni kan . limited edition nih . tapi kalau fikir fikir kan . boleh gila jugak belajar benda ni . ye lah kann . dah lah subject ni nak dekat dekat sama ngan subject trengkas . *trengkas tu adik beradik ngan subject nih . dahla nak dekat dekat sama . dua dua pulak tuh masuk final exam nanti . gilerr kawww ! tapi takpe . mcm selalu lah ekk . kene motivasi kan diri lah kan . kena cakap ngan diri sendiri . ingatkan diri sendiri yang belajar ni takde yang senang . semuanya susah oii . tu laaa . kene usaha lebih dari yang biasa . kena berlipat ganda !! wasseh , berceramah konon . wekkk ;’p

Okay . nih dy haa . pic pertama tamanya untuk topic hari ni . aku nak kasi tengok kat semua orang . hihi . nih pic buku Shorthand tu haa . kecik jee . nipis semacam jeee . tapi kalau korang semua nak tahu . harganya tak erupa ngan fizikal buku tuhh . tapi aku yakin , isi kandungan buku tu lah yang buat buku tu mahal semacam jekk . betull . betapa susahnya orang tu pencipta buku tu nak buat semua orang faham . tapi bagi yang berminat nak buku ni . cari lah ek . dengan yakin nya aku cakap , buku ni , bahasa nya senang untuk di fahami . * promote yee .

Nih tajuk buku tu :

Pitman 2000 Shorthand

Short Course , by Bryan Coombs .

Ni dia haa . ala ala kamus oxfords gitu lorhh . hihi



[klik untuk tumbesaran ye tuan tuan dan puan puan ]


[klik untuk tumbesaran ye tuan tuan dan puan puan ]

Sesungguhnyaa , sebenarnya aku baru je lepas habis buat exercise Shorthand ni haa , tu lahh , sambil aku buat kerja . sambil SMS-ing , sambil FB-ing, sambil jugak Blogg-ing ! HAHA . berapa in one tu ek . hihi . takpe takpe . sekarang keja dah siap . then, continue blogging ye kawan kawan sekalian . hihi .



Sebenarnyaa , susah tau mula mula nak faham perkataan perkataan ni semua . tapi nak tulis perkataan ni dalam bahasa shorthand ni ikut buni . tulah kami semua kena kuasai bahasa inggeris lah alamatnyaa . tulah susahnya , nak kena setiausaha, tapi aku mengaku lah . kemahiran aku untuk berbahasa inggeris masih kurang kot . hihi . takpe . belajar sikit sikit . nanti stabil lah tu . HAHA . J

Tengah bosan bosan macam ni , best gak blogging kan? Di tiup angin sepoi sepoi bahasa . cuaca cerahh . tapi yang peliknyaa . hari ni takde pulak rasa nak tidur petang . ada keajaiban sikit kot . hihi .

K peeps ! aku sdhkan entry ni dulu ekk . insyaAllah , dalam masa terdekat nih aku blogging lagi ekk ! LOVE YA !

Wassalam !



www.tips-fb.com

5 comments:

Cik Jannah said...

nampak susah jer..

Qyrn Dishdush said...

1st 1st tu susah cik Jannah . sikit sikit oke lah kut . hihi :DD

Miss Yaty said...

menariknya...hihi ;)

yaty dah follow qyrn :)

~zhAheIn zHa~ said...

how i miss shorthand soo much ! pastikan dpt 4flat 4 shorthnd n trengks ! :))

Qyrn Dishdush said...

miss yaty ; hih , aah , sangat menarik . thanks miss yaty :)

kak zahidah ; hih . rindu ? hihi . insyaAllah yaa . akan diusahakan :)