Friday, July 8, 2011

2 minggu dah.


Assalamualaikum semua. ;) 

harap maaf, entry kali ni maybe takde gambar kot. yelahhh, malas nak upload dulu. adoyaii. 2 minggu? 2 minggu apa pulak tu ha? takde lah. 2 minggu dah aku tinggalkan rumah. 2 minggu dah aku kat tempat orang. 2 minggu dah aku kat hostel PMU. aehh! minggu lepas, hari Isnin aku dah bertolak dari hometown aku ke tempat yang di tuju. kembali ke Mukah. tapi sii sayang balik rumah dulu kat Miri. then, hari Selasa kena pergi Lundu, Kuching ada kem A-Team kat sana. sumpah! memang best untuk yang kali ni. *macam pernah pergi pulak*, yang lain cakap laa, sebab aku ni muka baru kat alumni pembantu MSK. wahhh! 

kat Lundu tu macam macam kenangan, tapi kann? sekarang ni belum ada sangat mood nak cerr,. Sumpah BEB, aku sakit lepas balik, mungkin perubahan cuaca kot. letih sesungut *ehh, sesangat* hehe. kalau dah ada pic pic segala nanti aku cerr ye pasal semua segala aktiviti kat Lundu tu. btw, perjalanan pergi dan balik yang masing2 mengambil masa 13 jam membuatkan aku taknak lagi pergi guna bas. HAHA. aku tak suka. balik hari tu, aku muntah berkoyan koyan sebab duduk lama sangat kat dalam bas. ayooo.

ada pulak sakit sakit segala lepas tu. aku kena batuk kering yang sangat kering sampai sakit kat bahagian ulu hati. hari ketiga aku tahan sakit tu baru sii sayang pegi hantar pegi klinik. before tu dia nak hantar, tapi aku yang taknak. bertuah punya budak. HAHA. malass. takde masa, busy dengan itu ini kan. bukan senang nak jadi pembantu minggu suai kenal ni, kena layan budak budak baru masuk. tapi best jugak lahh, hehe. kat sini jugak, ada sorang junior tegur aku, budak Sabah, yang pasti mula2 tu aku tak kenal.

'Kakak ada blog kan?'

'aikk, camna tau?' *loghat Sabah* 

alahh, kakak yang kasi credited tu 10 days challenge tu. 

'adoiii, tuan blog yang tempat aku mintak 10 days challenge tu rupanyaaaa. jom pegi blog ini, BelogSyiela.

ayoo, sangat letih, sehingga hari khamis program tu berlangsung, aku menggalas tugas sebagai AJK Disiplin. aku berdisiplin ke? kenalah berlakon seketika. cehhhh. ada ada ja. dah lah time penutupan, kitorang PM kena buat chicken dance kat pentas. alamakkkk! hahah. buat jelahh. kena sporting kan? best apa. hehe. 

hari ni, pegi kedai jap kot. beli barang sikit, then nak ambil kawan kat airport. hehe. baik kan aku? *jerit yaaa*. haha. okay lahh. ni je dulu kot. daaaa.

Photobucket
www.tips-fb.com

2 comments:

SoLy SoLicious said...

rehat2kan diri ye ^___^

Syiela said...

haha..siap mention lg ya sy punya blog.hhuuu...terima kasih terima kasih..haha.. promote lettew.. huhuh....