Wednesday, March 9, 2011

Setelah Sekian Lama ya tuan tuan dan puan puan.


Assalamualaikum. yeaaa.
 itu dia tajuk yang lebih kurang masam masin pedas nye cukup menarik untuk hari ini. 'Setelah Sekian Lama ya tuan tuan dan puan puan.' tu bermaksud. belogg aku nih memang dah bersawang, berspider web yang memang dah beranak pinak kat belogg nih. yelahh. sejak kebelakangan nih aku memang cukup busy dengan aktiviti kat poli nih. yelah kannn. orang busy nih, sempat online facebook je. so, pe lagi add facebook Qyrn Dishdush yeee. haha. sempat pulak dah promoteeee.  okehh, mintak hampun yang agak beribu ribu hampunnn. aku baru nak update lagi. okayyy. jom baca, komen entri aku kali nih.

okayy, aku rasa entri nih dah basi kot kalau korang semua nak baca. aku nak post pasal Glamourous Night sempena KMU anjuran kakak & abang senior DSK (Diploma Sains Kesetiausahaan). tu course yang aku ambik kat sini. hihi. selamat grade nanti ek kakak & abang senior. AMIN :) okayy, aku sebenarnyaaa nak kasi tau korang, aku participate event tuh.! wow! macam tak percaya plak. *sebenarnya, korang tengok aku BLOGG-ing, FB-ing dan social web lain, aku nih, sebenarnya kureaanggg seket keyakinan diri. konpiden lebel. HAHA. yelahh, aku agak kurang sikit bab bab motivasi diri nih, tapi oleh sebab kekangan ahli-ahli kelas yang agak malu sikit nak ikut serta *termasuk aku!!! aku terpaksa mem'volunteer'kan diri untuk ikut serta dalam pertandingan nih. hihi. 

malu tawww! kene runaway kat pentas, banyak pulak saingan yang lawa-lawa, cantek-cantek, kacak kacak gitu lorhh. HIHI. camne tu ek?? HAHA. yang penting, aku malu sangat lah malam tu. ada 4 kategori. Casual, Office-Wear, Dinner Dress && Batik. aku ekot dinner dress. HAHA. sebenarnya dress aku tu untuk makan malam PRSP. tapi, oleh sebab event tu, aku guna dulu. hihi. dahlah 1st time runaway, depan orang pulak tuhh. adohhh, makin aku neves pulakk, dah start runaway untuk kategori lainn, ada pulak orang hampir terjatuh, disebabkan heel tinggi sangat. aku siap nak bayangkan pulak aku yang terjatuh kat atas pentas depan orang ramai tuuu. adehhh. sampai ke situ pulak perasaan takut aku menghantui. 

okayy, lepas selingan pertama selepas kategori Batik. giliran untuk ketegori Dinner Dress pulakk. ayooeee! HAHAHA, aku peserta no 2 tau. adehhhh, jadi terpaksa sedia mental, rohani, dan segala gala apa yang patut. makin neves, peserta pertama, dress dia hampir sama tau macam aku, tapi takpelahh. aku bawak konsep atau tema 'ARABIAN NITE', so baju aku agak labuh lah sikit, then agak muslimah lah sikit en. hihi. ni haaa. kita view dulu masa aku pose kat runaway tuu.


credited to : SofeaFaudzi
dia yang ambik pic nih, tag kat fb, then aku copy pegi belogg aku. jangan marah sis yee :)
malu taww. betapa ramainya orang sampai yang belakang semua naik kerusi, nak tengok. ayoeeee. MALUUUU!!!

sebelum part pengumuman FINALIS, sii sayang ada bagitau kat aku tau, markah aku memang layak masuk final, sebab pe, time dia dok tengok aku kat depan pentas, sempat pulak dia ngendap markah dari juri. hihihi. so, [part pengumuman FINALIS, aku tersenarai sekali. act, target masuk nih, saja saja jee. then, tak nak pulak masuk final sebab kene jawab soalan umum. adohhhh =.=" tu yang takut tuh, takut dapat soklan yang umum, tapi fakta. part aku jawab soklan.

MAMAL; sila perkenalkan diri anda.
QYRN : ................................................... dari JP, DSK, (pendek cerita)
MAMAL: cabut soalan dari kotak ni.
saya bacakan soklan 'siapakah idola anda dan kenapa anda memilihnya menjadi idola anda.
-time tu, SUMPAH! aku blurr sangat! sampai lah, aku jawab hentam kromo je.
QYRN: saya memilih Siti Nurhaliza kerana ................................

wahh! jawab soklan tanpa kata emmm, hmmm. ehh. HAHAHAHA,

dan pendek ceritaaa, sampai last. diumumkan :)
tempat ketiga, kakak DSK4, yang dress hampir sama tu. tempat kedua, sis AirpeeZaa dan tempat pertama??
jeng jeng jenggggg! QYRN DISHDUSH. *teyyy. takdelah die sebut camtu kot. HAHA

dengan terkejut nye aku, sayang aku dah dok teriak dah sebelah aku. sebab, sayang aku dah kasi tau awal awal. apa apapun keputusan, terima dengan  tenang. Alhamdulillah. aku dapat. kebetulan time tu monthsary aku. nilah hadiah aku untuk habby tersayang. teyyy! :*
sempat ambik gambooo/. jom terjah. 


hihi. dengan earing shawl :) tak sempat guna maskara. ENTAM KROMO punya make up. HAHA.



kat tengah backdrop KMU. hihi. lepas orang ramai dah balik.


trofii tempat pertama. ALHAMDULILLAH :)



taken by, sii sayanggg :D

kesimpulannyaaaaaa. aku kene sentiasa yakin dengan apa yang aku pakai. hihi.
credited to : Fadhiha Izzati, *thanks make up :) muaahhhh! :*

then, special thanks untuk sis Solehah. siap post kat entri dia kata congrates. hihi. 

okay lah kottt. next entry? see you again :D.
WASSALAM.
www.tips-fb.com

1 comment:

nyza jasmy said...

wahh taniah :D
cantek sangat (:
nanti boleh la masuk gadis melayu !
hee.
study dekat mana?