Sunday, May 15, 2011

berulam dengan mama?

Assalamualaikum! :)

aku baru je update entry yang tadi tu. then aku update lagi. yelah kann. suka nak upload upload gambar tadi. sekarangg. aku nak cerr aktiviti aku semalam. yup! semalam aku jalan jalan dengan Dayg Farah. dia tinggal umah aku, 4 malam, hihi. so, habiskan masa bersama. baru tadi gak dia balik rumah tauu. so, pagi, jejalan ngan dia. cari baju. HAHA. then, kami bawak pulang satu sorang. hihi.

sebelah petang pulaks, Mama bawak pegi umah Mama Kandung aku kat kampung. hihi. niat nak ambik barang yang dipesan oleh kakak untuk aku. *adelah tu.. then, niat nak berulam betik ngan mak aku. wasseh, tu tandanyaa rindu cicah yang mak aku buat. Sesampainya kami semua kat rumah, sempat jamu selera sikit dengan makanan dan minuman homemade by kakak aku yang sulong.


nih muka aku yang agak badmood sikit. *kat depan umahh, geraii kakak aku tu.


Adikk aku, yang belakang tu mak kandung aku. hihi. taknak ambik gambar, tapi snap yang agak agak diam sikit.

lepas tu, terus naik rumahh, then gi ambik barang. lepas tuhh, terus potong potong betik yang sikit lagi nak masak untuk di ulam. *jangan tak tahu betik dapat gak tau kalo nak berulam. cuba! sambil mak aku buat cicah belacan. kata beliau, taknak makan sebab gigi tak tahan nak gigit. KERAS. takpe. takpe. wakil kan dekat anak dia ekk. tak banyak sibling aku kat rumah. masing maisng dengan aktiviti sendiri. ade yang main futsal, main bola sepak, jalan jalan kat town, busy berdagang kat bawah tu. HAHA


tengokk! macam best kan? aku yang kerjakan semua nih!.


adik aku yang tercengang tengok aku. *terseliurku ehh! :)


sempat pose lagi tau. menggugat jiwa dan raga. *asal tahu, QyrnDishdush ni tahan makan benda benda ulam segala ni.


dipotong rapi :)

haa! lepas tu, mama bagitau yang bapak ada aktiviti dia sendiri sementara bukan musim nak tangkap ikan nih. dia bukak perniagaan buat parang dengan sarung yang sangat menarik. terkejut aku tengok. cantek cantek. tengok! ni diaa.


wasseh! cantek tak? memang cantik cantik. bapak suruh aku bagi korang semua tengok. kalau berminat kasi tau ekk! 


salah satu daripada parang tuhh. bentuk seahorse. cantekk! aku suka. licin pulak handmade tuh.


ni pulaks ikan apa entah. tapi SUMPAH. memang cantik. kreatif. hihi.


lepas ambik gambar segala, aku sambung gelojoh aku berulam. HAHA. kalau suka. komen ! :)

hihi. byee :)
www.tips-fb.com

2 comments:

Daygku Nurhayatii said...

wahh. business girl. parang kali ah. hehehe. :) beulam dgn. terseliur ku. haha. XD

Qyrn Dishdush said...

HAHAHA. bapaku wah tuu. meluah kan tiba2. HAHAHA.